Gyakori kérdések – Neurofeedback kapcsán

Milyen gyakori tréning a megfelelő?

Az tréningező állapotától és problémájának típusától függ hogy heti hány alkalmat javasolunk. Általában a heti rendszeresség a minimum feltétele a hatékonyságnak. Legoptimálisabb a heti kettő-három alkalom.

Mennyi ideig szükséges járni rá?

Tapasztalataink szerint nincsen olyan hogy „10 alkalom” vagy „20 alkalom” és minden jó lesz.. Minden gyermek és felnőtt agya más és más, egyedi problémákkal. Az állapotfelmérésből tudunk következtetni arra hogy körül-belül milyen hosszúságú tréningfolyamat lesz szükséges. Átlagosan 4-5 hónap elegendő szokott lenni, de tény hogy van aki 7 alkalom után elhagyja a tüneteit, más hosszú hónapok kemény munkája után elégedett csak az eredménnyel.

Mi az alapfeltétele a tréningnek egy gyermeknél?

4-4,5 éves kortól ajánlott elkezdeni a neurofeedbackket. A gyermeknek meg kell tűrnie a szenzorokat a fején (krémmel kerül fel a fejére, nem szorít, nem fáj). Illetve fontos hogy akaratlagosan megtudjon ülni aránylag nyugodtan egy kényelmes fotelben egyedül 30 percig. Kisebb mocorgás nem probléma (arra is van a tréning hogy ezt megszüntessük) azonban nagyobb mozgások csökkentik a mért adatok tisztaságát ezzel rontva a tréning minőségét. Tehát szükséges a feladattudat és a 30 perc nyugalmi helyzet.

Az én gyermekem már több mint 10 éves, ekkor is hatékony a módszer?

Sokszor kapjuk meg e-mailben ezt a kérdést. Kifejezetten kedvez tapasztalataink szerint az hogy a gyermek idősebb. Minél tudatosabban vesz részt a tréningeken, annál gyorsabb tud lenni a fejlődés. Hiszen érti miért van itt, tudja mit kell tennie és akaratlagosan tréningezheti magát. Kisebbeknél is hatékony, de véleményünk szerint a tudatosság a tréningben nagy előny.

Hogy zajlik a neurofeedback tréning?

30 – 40 percet vesz igénybe maga a tréning, kortól és állapottól függően. Így összesen a műszer fel és levételével együtt 40 – 50 percet igényel egy alkalom. Míg a gyermek tréningezik a szülő mögötte ülve figyelheti. Összeismerkedés után gyakori hogy a szülő elhozza a gyermeket, elszalad ügyeket intézni majd visszajön a foglalkozás végére.

Van még szabad kapacitásuk?

Iskolai időszak alatt, főként szeptembertől márciusig általában megtelik az órarendünk. Ezért érdemes augusztusban előre jelentkezni tanévkezdés előtt. Ha már tart a „szezon”, és  komoly az érdeklődés, mindenképpen írjon! Időnként mindig szabadul fel hely, vagy ha hosszabb ideig úgy is látnánk hogy nem lesz szabad kapacitásunk, legrosszabb esetben segítünk szabad kollégát találni!

Nyáron tartanak szünetet? Vállalnak nyári időszakban is tréningeket?

Igen, dolgozunk nyáron is. Ilyenkor könnyebben is tudunk alkalmazkodni a családokhoz, időpont egyeztetés terén. Ebben az időszakban  intenzív, heti több alkalmas tréningeket is könnyebben tudunkk vállalni.

Bármilyen a tréning kapcsán felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk e-mailben vagy telefonon.

Kérdése van?

Akár gyermekét, más családtagját, akár saját magát fejlesztené, keressen bátran.

error: Content is protected !!