Szupervízió trénereknek

 

Szupervízió – K. Hullán Gabriella

Minden képesítést valamilyen „iskolában” szerzünk meg, viszont magát a munkát az adott módszerrel, kivétel nélkül a gyakorlatban sajátítjuk el igazán.
Vannak, melyeknél nem bonyolult az indulás, azonban az amplitúdó módszertanú neurofeedback tréningek tartása klasszikusan egy nehéz feladat.

Ennek oka hogy nagyon gép specifikus a munka és nem igazán van olyan komponense a tréneri tevékenységnek, melyet valaha, valahol már gyakorolhattunk volna életünkben.

Neurofeedback & Fejlesztés

A képesítés megszerzése után keveseknek van lehetőségük azonnal elkezdeni a munkát. Tehát a tanfolyamok elvégzését követően könnyen ki tudunk esni a gyakorlatból. Ráadásként egy 10-20 fős tanfolyamon a gyakorlat megtartása sem könnyű munka, gyakran megeshet hogy a résztvevőkben a tanfolyam végeztével bőven marad még megválaszolatlan kérdés.

Drága géppel dolgozunk melynek a softveres kezelése kezdetekben kihívás és a kliensek is különlegesek.
Maga a feladat – hogy idegrendszerre hatunk, egyéni értékek alapján – pedig már már izgulásra adhat okot a kezdetekben.

Miben és hogyan tudok segíteni?

Szakmai előzményeim

2018 óta rendszeresen segítek kezdő vagy újra kezdő kollégáknak az első lépések előkészületében és megtételében a neurofeedback talaján.
Többször tartottam és tartok előadásokat a módszertanról különböző szakmai közösségeknek (BHRG alapítvány, AIT/FST egyesület), voltam gyakorlati oktatója neurofeedback tanfolyamnak, tartottam 5 – 10 fős kiscsoportos workshopokat kezdő és újrakezdő kollégáknak és egyéni alkalmak során is segítettem már sokaknak az indulásban.

Büszke vagyok rá hogy nem csak hazánkban, de a határainkon túl is jó pár kollégánkat segíthettem már a munkámmal, akik az adott térségekben „törik az utat” a neurofeedbacknek.

Gyógypedagógusi szakmámból és gyakorlatias személyiségemből adódóan türelemmel és lényegre törően igyekszem  tanítani/magyarázni. Nálam nincs „buta” kérdés. Akkor végzem jól a munkám ha már nincs kérdése.

Géphasználat

Dolgoztam az évek alatt ProComp és Nexus típusú EEG biofeedback eszközökkel, de volt szerencsém megismerni a DigiTrack készülékeket is közelebbről. Hazánkban ezek a leggyakrabban használt gépek, de biztos vagyok benne hogy ha nem ilyen készüléke van, én ismerek olyan kollégát aki tud segíteni. Szívesen kötöm vele össze és találjuk meg a választ a felmerülő technikai kérdésekre.

Neurofeedback & Fejlesztés - Felnőtteknél

Nem az számomra a kérdés hogy megtanulta-e a szabályokat és tudja-e a tananyagot.
Az a fontos hogy érti is? Átlátja a folyamatot? Tudja hogyan kell alkalmazni a gyakorlatban?
Ha bizonytalan, szívesen segítek és addig magyarázom, amíg önbizalommal és büszkén nem mondja hogy tudja és már alkalmazza is!

Szupervízió lehetséges témái

Kezdőknek

 • Az amplitúdó tréning megtartásának alapjai
 • első találkozás, anamnézis, mérés
 • Mérés kiértékelése
 • Kezelési terv felállítása
 • A tréning megtartása
 • Ideális rendelő
 • Hivatalos feltételek
 • Kompetencia határok

 

Haladóknak

 • Felmerülő kérdések a tréningfolyamatokban
 • Különleges esetek
 • Sikeres/sikertelen tréning, mikor mondjuk azt hogy vége a munkának?
 • Mivel tudjuk még megsegíteni az adott klienst a neurofeedbackken kívül?

 

Kérdése van?

Akár gyermekét, más családtagját, akár saját magát fejlesztené, keressen minket bátran.
error: Content is protected !!