Cikkek

Legújabb cikk a Papás Mamás Magazin felkérésére

Hogyan segíti a Neurofeedback-tréning a figyelemzavaros, ADHD-s és autista gyerekekeket? Szakembert kérdeztünk!

 

Milyen gyerekeknek segít hatékonyan a Neurofeedback-terápia? Mi történik a tréning során? ILF vagy amplitúdó tréning – mi a különbség? Szakembert kérdeztünk, aki néhány sikertörténetet is elmesél nekünk.

A Neurofeedback módszerére orvosi kísérletek útján döbbentek rá véletlenül, amire végül a NASA is felfigyelt. Azóta külföldön teljesen elfogadott és bevált, egészségügyi kasszák által finanszírozott terápiává nőtte ki magát, Magyarországon pedig az ADHD-s, figyelemzavaros, magasan funkcionáló autista gyerekek hatékony fejlesztéseként vált ismertté. A módszerről, annak lehetőségeiről Hullán Gabriella gyógypedagógust, Neurofeedback trénert kérdeztük.

Cikkek - Figyelemhiány, magatartászavar (...)- Szülőklapja

Közös interjú, két általam nagyon kedvelt kolléganőmmel a Kölöknet.hu felkérésére

Cikkek - Figyelemhiány kezelése gyerekeknél - Kölöknet

Figyelemhiány kezelése gyerekeknél – Hogyan tud segíteni a szétszórtságon a Neurofeedback tréning?

 

Mely tünetek utalnak figyelemzavarra gyerekeknél? Mikor kell szakemberhez fordulni? Hogyan segítheti a szülő saját maga figyelemzavaros gyermekét? A válaszokat gyógypedagógus szakértőink adják meg, akik elmagyarázzák azt is, hogy hogyan hat a Neurofeedback tréning a figyelemzavaros gyerekekre.

 

A figyelemzavar háttere mögött meglehetősen sok tényező állhat, amelyet az iskola sokszor nem képes kideríteni vagy hatékonyan kezelni. A figyelemzavar önálló kórképként ritkán fordul elő, inkább társuló tünetként jelenik meg bizonyos fejlődési zavarok esetében, mint például az autizmus vagy az ADHD. 

Volt tanáraimmal, Dr. Fehér Gabriellával és Póka Máriával közös interjú a Szülők lapja felkérésére

Figyelemhiány, magatartászavar, hiperaktivitás, agresszió, szorongások kezelése gyerekeknél – Mit kell tudni a neurofeedback terápiáról?

 

Áronka 5 és fél éves, enyhén autista kisfiú akinek a szociális problémái mellett, többek között a figyelemmel és a koncentrációval is meglehetős nehézségei akadnak, ami pedig az iskolaérettség alapkövetelménye lenne.

Cikkek - Figyelemhiány, magatartászavar (...)- Szülőklapja

Kérdése van?

Akár gyermekét, más családtagját, akár saját magát fejlesztené, keressen bátran.

error: Content is protected !!