Kapcsolat

 

Cím: Budapest, Csantavér utca 11. (hétköznapokon)

Cím: Budapest, Balaton utca 22. (szombaton)

Email: hullan.gabriella@gmail.com

Mobil: +36 30 464 2680

Gyakori kérdések

Milyen gyakori tréning a megfelelő?

Az tréningező állapotától és problémájának típusától függ hogy heti hány alkalmat javasolunk. Általában a heti rendszeresség a minimum feltétele a hatékonyságnak. Legoptimálisabb a heti kettő-három alkalom.

Mennyi ideig szükséges járni rá?

Tapasztalataim szerint nincsen olyan hogy “10 alkalom” vagy “20 alkalom” és minden jó lesz.. Minden gyermek és felnőtt agya más és más, egyedi problémákkal. Az állapotfelmérésből tudunk következtetni arra hogy körül-belül milyen hosszúságú tréningfolyamat lesz szükséges. Átlagosan 4-5 hónap elegendő szokott lenni, de tény hogy van aki 7 alkalom után elhagyja a tüneteit, más hosszú hónapok kemény munkája után elégedett csak az eredménnyel.

Mi az alapfeltétele a tréningnek egy gyermeknél?

4-4,5 éves kortól ajánlott elkezdeni a neurofeedbackket. A gyermeknek meg kell tűrnie a szenzorokat a fején és a fülén (krémmel kerül fel a fejére, nem szorít, nem fáj). Illetve fontos hogy akaratlagosan megtudjon ülni aránylag nyugodtan egy kényelmes fotelben egyedül 30 percig. Kisebb mocorgás nem probléma (arra is van a tréning hogy ezt megszüntessük) azonban nagyobb mozgások csökkentik a mért adatok tisztaságát ezzel rontva a tréning minőségét. Tehát szükséges a feladattudat és a 30 perc nyugalmi helyzet.

Az én gyermekem már 10 év felett van, ekkor is hatékony a módszer?

Sokszor kapom meg e-mailben ezt a kérdést. Kifejezetten kedvez tapasztalataim szerint az hogy a gyermek idősebb. Minél tudatosabban vesz részt a tréningeken, annál gyorsabb tud lenni a fejlődés. Hiszen érti miért van itt, tudja mit kell tennie és akaratlagosan tréningezheti magát. Kisebbeknél is hatékony, de véleményem szerint a tudatosság a tréningben nagy előny.

Hogy zajlik a neurofeedback tréning?

30 – 40 percet vesz igénybe maga a tréning, kortól és állapottól függően. Így összesen a műszer fel és levételével együtt 40 – 50 percet igényel egy alkalom. Míg a gyermek tréningezik a szülő mögötte ülve figyelheti. Összeismerkedés után gyakori hogy a szülő elhozza a gyermeket, elszalad ügyeket intézni majd visszajön a foglalkozás végére.

Van még szabad kapacitása?

Iskolai időszak alatt, főként szeptembertől márciusig általában megtelik az órarendem. Ezért érdemes augusztusban előre jelentkezni tanévkezdés előtt. Ha már tart a “szezon”, és  komoly az érdeklődés, mindenképpen írjon! Időnként mindig szabadul fel hely, vagy ha hosszabb ideig úgy is látnám hogy nem lesz szabad kapacitásom, legrosszabb esetben segítek szabad kollégát találni!

Nyáron tart szünetet? Vállal nyári időszakban is tréningeket?

Igen, dolgozom nyáron is. Ilyenkor könnyebben is tudok alkalmazkodni a családokhoz, időpont egyeztetés terén. Ebben az időszakban  intenzív, heti több alkalmas tréningeket is könnyebben tudok vállalni.

Bármilyen a tréning kapcsán felmerülő kérdésre szívesen válaszolok e-mailben vagy telefonon.

Zugló

 

Hétköznapokon,  8:30 – 18:00ig

Belváros

 

Szombaton,  9:00 – 14:00ig

Partnerek